Koor
Actueel
Koor
Repertoire
Fotoalbum
Contact


Koor

Geschiedenis van het Gospelkoor Sjema


In 1984 hadden een twaalftal jongeren uit de Baptisten Gemeente te Sneek het idee om een jongerenkoor te beginnen, om doormiddel van zang en muziek te zoeken naar God, elkaar en naar zichzelf. Het koor moest een naam hebben. Dit werd Sjema, naar het joodse gebed "Sjema Israël", wat betekent "Hoor Israël". Na wat oefenen werd in april 1985 voor het eerst medewerking verleend aan een dienst.
In de jaren daarna groeide het koor gestaag en werd het koor een interkerkelijk koor, met leden uit allerlei Christelijke gezindten.
Het koor heeft in de loop der jaren meerdere dirigenten gehad, waaronder Sikke Horjus. Sinds 1996 staat, vol enthousiasme, Hans Molenaar voor het koor.
Tegenwoordig bestaat het koor uit 15 leden. Dit is een mooi aantal maar er kunnen altijd nog meer bij.
Het koor is in de loop der jaren van jongerenkoor een gospelkoor geworden, waarin iedereen die jong van hart is in kan meezingen. De leeftijden van de huidige leden variëren van 17 tot 50+.

Gospelkoor Sjema is een koor met een duidelijke boodschap en die wordt met veel enthousiasme en overtuiging uitgedragen. Bij pittige uptempo praisenummers spatten de vonken er vanaf, maar Sjema heeft ook fraaie ingetogen gospelballads in haar zeer uitgebreide repertoire. Bovenal hopen ze het publiek met hun nummers naar ‘hogere sferen’ te brengen.

Sjema zingt drie- of vierstemmig, in het Engels en Nederlands en is, kortom, een veelzijdig gospelkoor.

Kom, luister en get into the gospel!Zelf zingen

Als jij ook wel eens bij een swingend koor wilt zingen en als je tenminste 15 jaar bent, kom dan eens langs op een maandagavond. We repeteren in dorpshuis Us Gebou, Boeijengastrjitte 39 in Gau. Neem van te voren wel even contact met ons op (via de mogelijkheid die hier op de site wordt aangeboden), want het zou jammer zijn als je langs wilt komen op een avond dat wij toevallig geen repetitie hebben.CD Glorious


In verband met het 25 jarig bestaan van het koor, hebben we een CD opgenomen. De opnames vonden plaats in de bekende Gauwster Landscape Studio van de Friese popprijswinnaar Jan Switters. De CD, met de naam Glorious, is  te verkrijgen voor slechts €12,50. We hebben nog een paar CD's over en deze laatste exemplaren zijn nu nog maar €5,-. Wilt u de CD thuisgestuurd krijgen? Neem dan even contact met ons op.World Vision

De organisatie World Vision wil kinderen in ontwikkelingslanden, en in het bijzonder de meest kwetsbare kinderen, helpen door ze te voorzien van schoon water, goed voedsel, medische voorzieningen, scholing en een veilige leefomgeving zonder onderscheid te maken naar geloof, ras of politieke overtuiging. Sjema sponsort via World Vision een kind in Azië. Wilt u meer informatie of misschien zelf een kind sponsoren, klik dan op de onderstaande logo. Bij voorbaat dank.Gospelkoor
Sjema